tiistai 27. marraskuuta 2012

krääh!

Että minä oon kamala blokin kirjoittaja! ehän minä ees muista kirjottaa mitään! En voi luvata että tilanne tästä korjaantuu mutta reseptit poistuu asioista joita täällä kirjoitan...Uutena asiana tulee käsityöt.Olen viime aikoina alkanut enemmän niitä tehdä,niin voisihan niisstä täälläkin kuvia olla.(:ja muuten heti nyt kun muistan ni pitää laittaa ähän kirjaesittely. sarjan nimi on Muinainen pimeys ja kirjailia on michelle paver kertoo torak-nimisestä pojasta 6000 vuoden takaa.    
1.osa Suden Veli
Sarjan ensimmäisessä osassa kaksitoistavuotias poika, Torak menettää isänsä, kun tämän surmaa pahan hengen riivaama karhu. Ennen kuolemaansa isä kertoo Torakille, että paha henki voi tuhota koko metsän, ellei Torak estä sitä. Vaellettuaan yksin metsässä hän tapaa orvon sudenpennun, jonka kanssa hän ystävystyy. Pian tämän jälkeen Torakin ja Suden vangitsee Korpin klaani, sillä he ovat metsästäneet luvatta Korpin klaanin mailla. Korppiklaanin johtajan veljentytär Renn auttaa kuitenkin Torakin pakoon ja he ystävystyvät. Renn kertoo Torakille, että ennustuksen mukaan heidän on löydettävä kolme kirkainta sielun palaa saadakseen apua karhun pysäyttämiseen.
2.osa Henkivaeltaja
Sarjan toinen osa sijoittuu kuuden kuukauden päähän edellisen kirjan tapahtumista. Torak on jäänyt asumaan korppiklaanin luokse. Klaanin rauhaisa elo keskeytyy, kun yksi klaanin jäsenistä surmaa itsensä. Torak kuitenkin epäilee, että surman takana on peto. Pian Rennille ja Torakille selviää, että kyseessä on "Tokoroth" ,sielunsyöjien riivaama lapsi. Pysäyttäkseen sielunsyöjät Torak ja Renn päätyvät hyljeklaanin saarille.
3.osa Sielunsyöjä
Kolmannessa osassa Torakin susiveli kaapataan ja Renn ja Torak lähtevät etsimään Sutta. Matkan aikana Torak henkivaeltaa korpin muodossa ja saa selville, että sieppauksen takana ovat sielunsyöjät. Pelastaakseen suden ystävyksen matkaavat kauas pohjoiseen valkoisen ketun klaanin luokse.
4.osa Torakin merkki
Sielunsyöjien annettua Torakille merkkinsä hän joutuu ongelmiin korppiklaanissa. Korppiklaani aikoo karkottaa Torakin luotaan, ellei Torakin oma klaani, susiklaani julista häntä syyttömäksi. Susiklaani kuitenkin julistaa Torakin klaanittomaksi ja hänen on lähdettävä Korppiklaanin luota. Rennin yrittäessä vakuuttaa muut Torakin syyttömyydestä, Torakin sielut sairastuvat,ja hän kadottaa yhteyden muuhun maailmaan.Hän alkaa pelätä jopa Sutta,Torakin laumaveljeä.
5,osa Veriveljen Vala
Sarjan viidennessä osassa Torakin veriveli, Bale murhataan ja Torak päättää kostaa Balen murhan. Hän lähtee Rennin, Suden ja Fin-Kedinnin kanssa matkalle Sysimetsään saadakseen kiinni murhaajan. Pian matkalaisille selviää, että Thiazzi on vallanut sysimetsän ja matkalaisten on autettava sysimetsän klaaneja.
6.osa Varjojen valtias
Toisin kuin Torak on kuvitellut, sota sielujensyöjien kanssa ei ole vielä ohi. Sielunsyöjiin kuuluva Eostra levittää kammottavaa varjosairautta, joka tappaa kaiken elämän metsästä. Pysäyttääkseen Eostran juonet Torak matkustaa varjojen vuorelle.

Ei kommentteja: